maandag 13 juni 2016

Dagje strand in Nederland



Veel mensen zoeken de verkoeling van een zwembad of meer op tijdens een hittegolf. Op deze pagina vind je een aantal tips voor leuke zwembaden en andere plekken om te zwemmen. Ben je op zoek naar een leuke tip voor een gezellig dagje uit aan of in het water? Misschien dat een van de volgende plekken bij jou in de buurt is.

Zwemmen in Noord-Holland
Noord-Holland is een kust-provincie. Wil je genieten van de verkoeling van een duik? Dan is een bezoek aan het strand het leukste dagje uit dat je kunt doen tijdens een hittegolf. Leuk om te bezoeken zijn bijvoorbeeld Castricum, Callandtsoog of Sint Maartenszee.
Het Slobbeland - buitenzwembad in Volendam
Het Slobbeland – buitenzwembad in Volendam
Ga je toch liever zwemmen in een openluchtzwembad? Dan kun je in Noord-Holland bijvoorbeeld naar Volendam. Je kunt daar zwemmen in het IJsselmeer op het Slobbeland. Ook andere plaatsen aan het IJsselmeer hebben openluchtzwembaden. Denk bijvoorbeeld aan Monnickendam waar je op het Hemmeland heerlijk kunt zwemmen of aan het Enkhuizerzand in Enkhuizen
Zwemmen in Drenthe
Een provincie die minder bekend staat vanwege de mogelijkheden tot zwemmen bij een hittegolf is Drenthe. Toch is niets minder waar. Op een groot aantal plekken in Drenthe kun je heerlijk zwemmen in een openluchtzwembad. Vooral de vele zandafgravingen bieden uitstekende zwemmogelijkheden.
Vlakbij Beilen vind je bijvoorbeeld het Blauwe Meer, een prachtig openluchtzwembad met een heerlijk strand. Ook bij Hoogeveen en Meppel vind je soortgelijke zwemmogelijkheden. Verder bieden vele andere dorpen in Drenthe mogelijkheden om te lekker te zwemmen in de open lucht. Zo kun je in Exloo terecht in het Leewal openluchtzembad en in Nieuw Weerdering vind je openluchtzwembad De Wieke.
Noord-Brabant
Lekker zwemmen tijdens een hittegolf
Lekker zwemmen tijdens een hittegolf
Ook in Noord-Brabant kun je heerlijk zwemmen in de buitenlucht. Vooral met warm weer is een buitenbad of natuurzwembad te verkiezen boven een binnenbad. In Boxtel kun je bijvoorbeeld heerlijk zwemmen in de Langspier. Een prachtig natuurbad met strandjes en ligweides.
Ook in Oosterhout kun je heerlijk buiten zwemmen tijdens een hittegolf. Vlakbij dat dorp vind je de Warande, een prachtig natuurzwembad midden tussen de vrije natuur. Verder kun je in Udenhout ook heerlijk zwemmen. Je vindt daar openluchtzwembad de Groene Wellen.
Openluchtzwembaden in Flevoland
In Biddinghuizen in Flevoland kun je heerlijk zwemmen in openluchtzwembad de Alk. Dit openluchtzwembad kent een aantal baden waar zowel beginnende als gevorderde zwemmers zich heerlijk kunnen uitleven. Verder kun je natuurlijk genieten van de zon op de grote zonneweide van de Alk.
Verder bevinden zich in de Randmeren in Flevoland op veel plekken prachtige zwemplekken waar je heerlijk kunt genieten van de zon en de verkoeling van het water. Ga bijvoorbeeld naar het Spijkstrand of het Harderstrand vlakbij Harderwijk.

Ga jij lekker een dagje naar het strand? Vergeet dan niet je essentials: opblaasbare zwembadkoeler om je drankjes koud te houden of een opblaasdonut om lekker in te drijven. Have fun!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten