maandag 6 juni 2016

De flamingo in Nederland!




Flamingo time!

Het bekende roze beestje: de flamingo. Iedereen kent het leuke, grappige dier wel. Deze zomer is de flamingo print erg trendy en maakt ie z’n comeback op tassen, shirts, broekjes, prints etc. Zelfs Blaas Op doet mee met deze trend! Wij hebben namelijk een prachtige flamingo zwemband in ons assortiment. Nederland is in rep en roer, want de flamingo in levende lijve in het wild gespot. Huh in Nederland?! Hoe kan dit vraag je je zeker af? Flamingo’s leven toch alleen in tropisch warme gebieden?


Roze flamingo zwemband bij Blaas Op






Flamingo in Nederland

Je zult het niet denken maar langs de grens bij Duitsland leeft de familie Flamingo, niet ver van de stad Groenlo in de Achterhoek. Brommers kieken? Nee, Flamingo’s! Vooral in de nazomer worden deze vrolijke roze gekleurde vogels gespot rond het Ijsselmeer en Lauwersmeer. In Zwillbrockervenn (langs de grens van Duitsland) broedt de flamingo vanaf maart tot juni. Vandaar dat deze mevrouw de Flamingo in het wild gespot heeft!
Phoenicopterus roseus (Walvis bay).jpg
Flamingo in Nederland

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Roze kleur

Hoe komt de flamingo nu eigenlijk aan die typisch roze kleur? Is dit een kleurspoeling te koop bij de drogisterij? Een carnavalsspray voor in je haren? Jonge flamingo’s worden geboren met een rozegrijs pluimen donskleed. De kleur krijgen ze door bacteriën (gatsie!) en bèta-caroteen dat ze uit hun voedsel halen. Dus wil jij ook zo’n mooi kleurtje? Ga dan op flamingo-dieet en steel de show met jouw roze vachtje!

Voedsel

Wees niet bang, de flamingo eet je niet op. Het dier eet voornamelijk insecten, kreeftachtigen, wormen, algen en groenvoer. Vandaar dat de pootjes altijd in het water te vinden zijn. De grote tweekleurige snavel is vanaf het midden naar beneden gebogen. Deze grote snavel is er  om water, modder en voedsel op te zuigen waarna er door te filteren de voedselresten achterblijven. Jammie!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten