donderdag 9 juni 2016

Opblaaskrokodil: de geschiedenis achter deze inflatable animal!

De opblaaskrokodil, een klassieker onder de opblaasdieren. Populair in het zwembad en op het strand, maar ondertussen ook onmisbaar geworden tijdens dj-sets van de beruchte en bekende FeestDJRuud. Het opblaasdier staat garant voor onwijs veel fun. Je blijft ermee drijven, op het water, maar ook tijdens het crowdsurfen is de opblaaskrokodil een coole ride!

Weet je wat ik wil.. een opblaaskrokodil!

Opblaaskrokodillen verspreiden zich vooral in de zomer over stranden in Europa. Het schijnt dat ze honden eten, maar omdat er geen filmpje daarvan op YouTube is gevonden, weet niemand het zeker. De opblaaskrokodil is ontstaan naar aanleiding van een bekende song: weet je wat ik wil, een opblaaskrokodil! Hiermee is de opblaaskrokodil een beruchte BN-er geworden.

86-0027-AK2

Feitjes over de opblaaskrokodil

Het dier kan helaas niet overleven in de kou van Europa, vandaar dat er een alternatief dier moest komen, de opblaaskrokodil. Deze kan makkelijk overleven en zal hierdoor niet uitsterven in Europa!
Krokodillen kunnen heel goed in het water leven. Het hele lijf is daar op gebouwd. Ze kunnen een paar uur onder water blijven zonder adem te halen. Dan daalt de hartslag tot 3 slagen per minuut. Ze kunnen zelfs met hun bek open onder water blijven. Dit komt door een waterdicht schot voor in zijn keelgat. Verdrinken zul je dus zeker niet op een opblaasbare krokodil.

De neus wordt afgesloten met een spier. Daar komt dan geen water in. De oren die vlak achter de ogen zitten worden beschermd door een grote schub. De krokodil heeft twee voorpoten en twee achterpoten. Aan elke voorpoot zitten vijf tenen. Aan elke achterpoot vier tenen. Tussen deze tenen zitten meestal zwemvliezen. Ook heeft de krokodil een sterke brede staart. Hier kan hij flinke klappen mee uitdelen. Watch out want in het water is jouw opblaaskrokodil een gevaar!

Krokodillen kunnen met elkaar praten door geluiden te maken. De kleintjes roepen hun moeder. Soms grommen krokodillen als ze elkaar tegen komen. De mannetjes en vrouwtjes kunnen elkaar roepen. Maar wees niet bang, de opblaaskrokodil maakt geen enkel geluid en zal nooooit grommen!

Opblaaskrokodil bij Blaas Op

Met de opblaaskrokodil ben jij de nieuwe Crocodile Dundee. Don’t worry, deze opblaasbare krokodil is veel liever dan dat hij lijkt. Tenminste, voor jou. Deze grote vriend brengt je met zijn stabiele zit over mee naar toe. Je raakt hem nooit meer kwijt dankzij de twee handige handgrepen. Deze gevaarlijke groene krokodil is geschikt voor het zwembad, strand maar ook zeker voor een feestje. Afmetingen: 168 x 86 cm. Vervaardigd van stevige kwaliteit vinyl. Inclusief reparatiesetje. Geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar en ouder.

Opblaaskrokodil

Geen opmerkingen:

Een reactie posten